Heeft u vragen? Bel dan direct naar 026 – 8200 240 of mail naar mail@klimaatbeheer.eu

Klimaat Beheer BV verwerft nieuwe opdrachten op het gebied van Energie Prestatie Adviezen voor de Utiliteitsbouw (EPA-U).

Geplaatst door Klimaat

De trend is meer voor minder, daarin tegen verbruiken de meeste kantoorgebouwen steeds meer elektra, terwijl het gasverbruik terug loopt. de reden hiervoor is dat de thermische schil ( lees: gevels en daken grenzend aan de buitenlucht) steeds beter geïsoleerd worden, Glas en kozijnen worden vervangen voor HR++ glas en betere kierdichting, gebouwbeheer regelingen worden beter afgestemd op gebruikerswensen en cv ketels worden vervangen voor HR 107 toestellen. Des ondanks stijgt het elektra verbruik jaarlijks met tientallen procenten. De reden hiervoor is niet altijd even duidelijk, vaak is het toevoegen van een airconditioning systeem een extra belasting en meer sluipverbruik van ICT apparatuur (stand-by) opladers en dergelijke. Wat verder onderschat wordt is het verlichtingsniveau, een gemiddeld kantoor heeft 17 tot 20 watt per m2 nodig om aan de arbo voorschriften te voldoen

Rekenvoorbeeld

Voor een kantoor van 1000 m2 => 17.000 tot 20.000 watt per uur aan verlichting, gemiddeld 10 uur per dag => 260 gebruiksdagen á 10 uur=> 2600 uur x 20.000 watt resulteerd in 52.000 kWh. Ruim € 10.000,00 aan verlichting per jaar.

Aan bovenstaand voorbeeld kan men zien dat er werk aan de winkel is, daar de energieprijzen jaarlijks stijgen en de explotatie steeds zwaarder weegt op het geheel.
Klimaat Beheer BV werkt volgens het Trias Energetica Concept en toetst dit aan de hand van een EPA-U maatwerkadvies.

De vraag reduceren, toepassing van duurzame energiebronnen en gebruik van fossiele brandstoffen zo schoon mogelijk inzetten.