Heeft u vragen? Bel dan direct naar 026 – 8200 240 of mail naar mail@klimaatbeheer.eu

Energielabel

Per 1 juli 2015 is het verplicht om bij de transactie van uw vastgoed (woning- en utiliteitsbouw) een energielabel te overhandigen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) kan een bestuurlijke boete opleggen bij het niet naleven van de energielabelplicht. Dit betekent dat de ILT controleert of het energielabel is overhandigd bij de verkoop, een nieuwe verhuur of de oplevering van een gebouw. De verkoper riskeert anders een boete die kan oplopen tot €450,- bij woningbouw en €20.250,- bij utiliteitsbouw.

De labelklasse loopt van A++++ (weinig besparingsmogelijkheden) tot en met G (veel besparingsmogelijkheden). Alleen energieadviseurs met een BRL-certificaat mogen een energielabel voor utiliteitsgebouwen afgeven. Het BRL-certificaat wordt in het energielabel ook wel ‘NL-EPBD procescertificaat’ genoemd. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig.

In een energielabel wordt de energieprestatie van vastgoed vergeleken met soortgelijke vastgoedobjecten, waardoor een vergelijking tussen de objecten kan worden gemaakt. Deze prestatie laat eveneens zien welke energiebesparende mogelijkheden u kunt treffen en in welke labelklasse uw bedrijfsgebouw zich bevindt. Dit inzicht in de energieprestatie helpt u bij het besparen op uw bedrijfskosten en CO2-uitstoot. Dit levert een bijdrage aan uw budgettaire en MVO-doelstellingen.

Woning- en Utiliteitsbouw

Klimaat Beheer is gecertificeerd voor het opstellen van het energielabel voor zowel woning- als utiliteitsbouw en kan hiermee al uw vastgoed met één aanspreekpunt voorzien van een energielabel.

Niet alleen inzicht, maar ook actie

De unieke service van Klimaat Beheer gaat verder dan alleen het opstellen van het energielabel. Ons hoogwaardige en gecertificeerde energielabel combineren wij, als u dat wilt, met een praktijkgericht energiebesparingsadvies met gerichte kostencalculatie voor de daadwerkelijke uitvoering van de geadviseerde installatietechnische besparingen. Zo helpen we u significante besparingen op uw energieverbruik te bereiken. Bovendien zetten we ons advies, indien gewenst, graag om in actie. De samenwerking met onze vertrouwde partner Energie Beheer is een voor Nederland unieke combinatie waarmee de besparing gegarandeerd kan worden.

Klimaat Beheer zorgt ervoor dat uw bedrijfsgebouw voldoet aan de gestelde eisen. Met onze integraal bouwkundige en installatietechnische benadering ontzorgen we u op het gebied van energiebesparing en gaan we zeer concurrerend te werk. Ons werkgebied beperkt zich niet tot ons vestigingsadres.

Energiebesparing begint met een geldig energielabel. Vraag daarom vandaag nog een offerte aan.