Heeft u vragen? Bel dan direct naar 026 – 8200 240 of mail naar mail@klimaatbeheer.eu

Energielabel kantoor

Het is per 1 juli 2015 verplicht om bij de transactie van uw woning of utiliteitsbouw een energielabel te overhandigen. Doet u dit niet, dan kan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een boete opleggen. Een boete kan bij woningbouw oplopen tot €450-, en bij utiliteitsbouw tot €20.250-,. Het is dus handig een energielabel voor uw kantoor op te laten stellen. De labelklasse loopt van A++++ tot en met G. Hierin staat A voor weinig besparingsmogelijkheden en G voor veel besparingsmogelijkheden. Een energielabel voor utiliteitsgebouwen mag alleen worden afgegeven door energieadviseurs met een BRL-certificaat. In het energielabel wordt het BRL-certificaat ook wel NL-EPBD procescertificaat genoemd. Het label is maximaal 10 jaar geldig.

Een energielabel helpt u besparen

De energieprestaties van uw kantoor worden in een energielabel vergeleken met soortgelijke vastgoedobjecten. Deze prestatie maakt inzichtelijk welke energiebesparende mogelijkheden u kunt treffen en in welke klasse uw kantoor zich bevindt. Door inzicht te krijgen in de energieprestaties kunt u besparen op bedrijfskosten en CO2-uitstoot. Dit levert weer een bijdrage aan uw MVO-doelstellingen en budgettaire. Zowel voor het opstellen van een energielabel voor een woning- als utiliteitsbouw is Klimaat Beheer gecertificeerd. Wij kunnen al uw vastgoed voorzien van een energielabel.

Inzicht en actie

Bij Klimaat Beheer gaan we verder dan alleen een energielabel opstellen voor uw kantoor. Wij combineren dit met praktijkgericht energiebesparingsadvies. Hierin zit ook een gerichte kostencalculatie voor de uitvoering van installatietechnische besparingen. Klimaat Beheer helpt u op deze wijze besparingen op energieverbruik te realiseren. Wij zorgen er bovendien voor dat uw kantoor voldoet aan de gestelde eisen. Dankzij onze integraal bouwkundige en installatietechnische benadering ontzorgen we u volledig. Het werkgebied van Klimaat Beheer beperkt zich niet alleen tot ons vestigingsadres. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.