Heeft u vragen? Bel dan direct naar 026 – 8200 240 of mail naar mail@klimaatbeheer.eu

EPA-U label

Een EPA-U label staat voor Energie Prestatie Advies Utiliteit. Het is één van de middelen waarmee de overheid haar klimaatdoelstellingen wil bereiken. Het is per 1 juli 2015 verplicht een energielabel te overhandigen bij de transactie van uw vastgoed. Bij het niet naleven van de energielabelplicht, kan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een bestuurlijke boete opleggen. Bij woningbouw kan deze boete oplopen tot €450,- en tot €20.250,- bij utiliteitsbouw. Een energielabel voor utiliteitsgebouwen mag alleen worden afgegeven door een energieadviseur met BRL-certificaat. Het label is 10 jaar geldig.

Voordelen EPA-U label

De energieprestaties van vastgoed worden in een energielabel met soortgelijke vastgoedobjecten vergeleken. De prestatie laat zien welke energiebesparende mogelijkheden u kunt treffen en in welke klasse uw bedrijf zich bevindt. Een EPA-U label brengt een aantal voordelen met zich mee, we zetten deze graag voor u op een rijtje:

  • Deskundig en praktisch energieadvies. Het zorgt ervoor dat u goed inzicht krijgt in de energetische kwaliteit van uw vastgoed.
  • Fiscaal voordeel. U bespaart in de praktijk de helft op de kosten van het uitvoeren van de energiemaatregelen en de kosten op de EPA.
  • Verlaging energiekosten. U realiseert een lager energieverbruik wanneer u de energiemaatregelen uit het EPA advies uitvoert.
  • De kwaliteit van het energieadvies is via certificering gewaarborgd. Dit gebeurt op basis van een nationale beoordelingsrichtlijn (BRL).

Praktijkgericht energiebesparingsadvies

Klimaat Beheer is gecertificeerd in het opstellen van een energielabel voor woning- en utiliteitsbouw. Wij kunnen hierdoor al uw vastgoed met één aanspreekpunt voorzien van energielabel. Wij gaan verder dan enkel het opstellen ervan. Klimaat Beheer kan u voorzien van energiebesparingsadvies indien u dat wenst. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijfsgebouw voldoet aan de eisen die worden gesteld. Wilt u meer weten over het EPA-U label? Neem gerust contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.