Heeft u vragen? Bel dan direct naar 026 – 8200 240 of mail naar mail@klimaatbeheer.eu

EPC berekenen

Wilt u een EPC berekening laten uitvoeren? Dan bent u bij Klimaat Beheer aan het juiste adres. Wij leggen uw woning of utiliteitsgebouw langs de meetlat van de huidige eisen van energiezuinigheid én bekijken of energiebesparende maatregelen zinvol zijn voor uw woning/onderneming. Hoe energiezuiniger, hoe lager de norm.

De EPC-norm

Sinds 15 december 1995 is de EPC-norm voor nieuwbouwwoningen van kracht. De norm staat sinds 1 januari 2011 op 0,6. Dat de EPC-norm die geëist wordt voor gebouwen steeds strenger wordt is een gegeven waar we niet omheen kunnen. De overheid wil namelijk in 2020 volledig energieneutrale woningen bouwen en scherpt de norm zodoende steeds verder aan, met als uiteindelijk doel het reduceren van de CO₂-uitstoot in Nederland.

Hoe gaat een EPC berekening in zijn werk?

Eén van de experts van Klimaat Beheer bekijkt allereerst welke methode het meest geschikt is om toe te passen op uw woning of utiliteitsgebouw. De mogelijkheden zijn grofweg onder te verdelen in twee methodes: uitgebreid of forfaitair, waarbij het verschil zit in de lineaire koudebruggen. Met de uitgebreide methode zijn wij in staat om de berekening tot wel een tiende nauwkeurig te maken, maar betekent uiteraard wel meer werk. Het is afhankelijk van uw situatie welke methode voor u de meest gunstige is. Wij adviseren u hierin graag.

Klimaat Beheer: uw expert voor EPC berekeningen en meer

Bent u benieuwd of uw woning of utiliteitsgebouw voldoet aan de huidige EPC-norm? Neem dan contact op met Klimaat Beheer. Wij zijn continu bezig met het verbreden van onze horizon zodat we elke klant een zo rendabel mogelijk concept kunnen voorleggen. Onze expertise beperkt zich niet tot energiemaatregelen, maar strekt zich ook uit tot bouwkundige en installatietechnische vraagstukken. We voorzien u graag van persoonlijk advies.