Heeft u vragen? Bel dan direct naar 026 – 8200 240 of mail naar mail@klimaatbeheer.eu

MJOP

Het meer jaren onderhoudsplan (MJOP) geeft u het volledige overzicht over het te verwachten onderhoud en bijhorende onderhoudskosten voor uw vastgoedobject. Aan de hand van deze rapportage kunt u de reserveringen voor uw budgetten en onderhoudscontracten optimaal afstemmen en een aanzienlijke kostenreductie realiseren.

Het MJOP is gebaseerd op vier belangrijke elementen:

  1. Bouwkundig: Wat is de staat van de huidige bouwkundige onderdelen; kozijnen, gevelbekleding, dakbedekking, etc.;
  2. Installatie: Wat is de staat van de huidige installatietechnische onderdelen; pompen, luchtbehandeling, cv-ketels, etc.;
  3. Levensduur: Hoe lang gaat een bepaald bouwdeel mee en wanneer moet er herstel of vervanging plaatsvinden?;
  4. Onderhoudskosten: Wat zijn de kosten voor herstel of vervanging van de bouwdelen?

Het opstellen van een MJOP

Voor het opstellen van een MJOP wordt zowel een inventarisatie van alle gebouwdelen als ook een inspectie met conditiemeting uitgevoerd. Tevens behoren een analyse van de samenhang van onderhoudsactiviteiten en het opstellen van een meerjaren onderhoudsprognose met schriftelijke toelichting tot een MJOP.

Dit maakt het opstellen van een MJOP een specialistische klus die uitgevoerd dient te worden door een expert. Klimaat Beheer komt graag bij u op locatie voor een bouwkundige opname en een conditiemeting van het pand. Ook bekijken we de bouwtekeningen en maken we foto’s. Op basis van deze bevindingen stellen we het MJOP samen.

MJOP en energiebesparende maatregelen

Door het MJOP te laten aansluiten op uw energiebesparende maatregelen kunt u de maatregelen zo kostenefficiënt mogelijk uitvoeren. Ook is het mogelijk om werkzaamheden te combineren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van steigermateriaal aan de gevel: vindt dit gelijktijdig plaats met de uitvoering van het normale onderhoud, dan kunt u enorme bedragen besparen.

Klimaat Beheer neemt u het opstellen van een MJOP graag uit handen. In ons vindt u één aanspreekpunt voor al uw MJOP-gerelateerde zaken. Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op.